Reistips

Nieuwe backpack: Lowe Alpine Diran 55-65!

Jááá ik heb ‘m! Mijn nieuwe liefde, kindje, metgezel, reisgenoot.. backpack! Hij stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar nu heb ik hem dan eindelijk in mijn armen. Ik kocht de Lowe Alpine Diran 55-65!

Lowe Alpine is een van mijn favoriete merken als het gaat om backpacks. Ik had geen eerdere backpack of wat dan ook van het merk, maar het is gewoon puur hun imago, karakter en toffe designs die mij hebben overtuigd. Bij Lowe Alpine draait het namelijk allemaal om avontuur and I love it.

De Diran is voorzien van een Axoim 3 rugsysteem met een gaasvoering over de kussentjes, gemaakt van
meshmateriaal. Het Axiom 3 systeem is ontworpen om je tas bij iedere weersomstandigheid goed aan te laten sluiten, zonder dat je ‘m om de zoveel tijd van de rug moet halen. Je krijgt dus veel minder snel last van de tas door de goede vorm. Door de ventilatie en het comfort van het rugsysteem is de backpack dus ook top tijdens hikes in warme gebieden. De schouderbanden kun je in hoogte verstellen, waardoor iedereen ‘m wel past.

De doorslag..
IMG_8703

Wat voor mij een absolute must is als ik een backpack koop, is een front loader. Dit houdt in dat je de backpack dus zowel van bovenaf als vanaf de voorkant kunt in- en uitpakken. Tijdens mijn reisje in Marokko had ik namelijk géén front loader en ik werd he-le-maal gek van de chaos in m’n tas. Je had maar één iets nodig en alles kon er mooi uit. Dus voortaan: FRONT LOADER! De Diran heeft ook een mooi schoenenvak die ik ook wel belangrijk vind. Dan zit namelijk niet al m’n kleding onder de viezigheid na een paar dagen, namelijk. Ook past hier mooi een regenhoes bij en die wordt dan ook bijgeleverd. In de klep zit ook een vakje en aan iedere zijkant zit een netje. Makkelijk voor flesje(s) water!

Aan de schouderbanden en heupbanden zitten allerlei koordjes die je kunt verstellen, zodat je ‘m helemaal naar jouw figuur en comfort kunt aanpassen. Ook kun je hier gemakkelijk iets achter of aan vastbinden. In de heupband zit aan de ene kant een zakje (makkelijk voor je zonnebril en portemonnee) en aan de andere kant een netje. Aan de schouderbanden zit een fluitje. Mocht je dus verdrinken, heeft je 20 kilo zware backpack tenminste een noodfluitje ;-). De inhoud van de backpack is 55-65 liter. Dit betekent dus dat je tas 55 liter inhoudt heeft en dit kun je uitbreiden met nog eens 10 liter doordat de kap ‘in hoogte verstelbaar is’.

Waarom ik juist voor deze backpack koos?

– FRONT LOADER
– Schoenenvak
– Goede aansluiting met m’n rug
– Gaaf design: zwart met gele accenten
– Betrouwbaar merk
– Regenbestendig
– Geen rare poespas met 9483924 ritsjes en koordjes, maar echt nuttige details.

Ik heb ‘m onderhand al getest in Macedonië en ik ben dik tevreden! Goedgekeurd!

Ik kocht deze tas voor €152,96 bij mijn favoriete outdoorwinkel Ronald’s Adventure Shop in Beverwijk. Online kun je ‘m ook vinden: klik hier

IMG_8649axiom_3

Post a Comment